Védjük kedvenceinket a nagy hőségtől!

Szerencsére ritka, viszont nagyon szívbemarkoló látvány egy-egy zárt autóban hagyott kisebb-nagyobb kutya, macska, háziállat. Sajnos nem egy ilyen felelőtlen „kaland” végződött már tragikusan. A hőség megviseli az embert, az állatokat még annál is jobban.

A legfontosabb, hogy az ő szemszögükből gondoljuk végig a teendőket.

Kedvenc négylábúink, pláne a kutyák számára rendkívül megterhelő a kánikula. Nemcsak a forró, száraz levegőről van szó, amely akár hőgutát is okozhat, hanem arról is, hogy a talpuk közvetlenül érintkezik a forró talajjal (vagy köztéri lépcsővel, utcakővel), ez könnyen fájó seb kialakulásához vezet.

   

De hogy előzhetjük meg a kisebb vagy nagyobb bajt? Egyrészt azzal, hogy csak nagyon rövid időre tesszük ki a kutyust a hőség hatásainak, és amúgy, napközben a megfelelő hőmérsékletet biztosítjuk számára. Egy házban, udvarban tartott eb számára elegendő lesz egy árnyékos sarok, természetesen a megfelelő mennyiségű és minőségű (nem felmelegedő, de nem is túl hideg) víz utánpótlással. Jó szolgálatot tehet akár a fekhely slaggal, vízzel való hűtése, és a vízsugárból maga az állat is szívesen vesz egy kis „ízelítőt”. A lakásban tartott kutyák esetén nyáron reggel és este érdemes megtenni a hosszabb sétákat. Természetesen mind a lakásban, mind a séták során elengedhetetlen az ivóvíz folyamatos biztosítása.

 

Persze a legnagyszerűbb ilyenkor a vízpart mellett átvészelni a kánikulát. Sok kutya szeret fürdeni, s ez valóban felfrissíti őket. Vigyázni kell azonban arra, hogy ne felhevült testtel merüljenek el a hűvös habokban, és amikor kijönnek a vízből, ne a forró aszfalton, betonon, köveken kelljen végig lépkedniük a gazdihoz. A tóparton is nagyon fontos, hogy a kutyus megkapja a szükséges víz adagját, s az is, hogy tartósan ne feküdjön, ne legyen a tűző napon. 

Ivett és Peti

Bízunk benne, hogy mindenki megtalálja, amit keres a kisállatszeretők birodalmában. Ehhez több
mint száz termék áll rendelkezésre a kutyafekhelyeken, a nyakörvökön, a pórázokon át a
samponokig! A garancián, a gyors kiszállításon túl előnyünk még a teli raktárkészlet.
A szintén most induló blogban hétről hétre fontos vagy érdekes, különleges információkat osztunk
meg kedvenceink világából.
Kérjük, böngéssz a termékeink között! Mert érdemes.
Üdvözli a látogatót, Ivett és Peti a mancsmestertől.

Nézz körül online boltunkban, válassz akciós termékeink közül!

HASONLÓ CIKKEK

Cat and dog

A macskák okosabbak-e a kutyáknál?

Merész kérdés – annyi bizonyos! A cicák tulajdonosai minden bizonnyal rávágnák, hogy igen! Nem is lehet kérdés, hogy szeretett négylábújuk értelmesebb, mint egy eb. A kutyások pedig lehet, hogy még a kérdést is kikérik maguknak. Egyáltalán kell-e, érdemes- e feltenni ezt a kérdést?

Cat and dog

Mekkora a világ legnagyobb kutyája?

Öleb, játékkutya. Sokféle jelzőt, szinonimát ismerünk, amikor egy kis kedvenc testméretét, marmagasságát kell jellemezni. De milyen szóval illessünk egy olyan kutyát, amelyik ha két hátsó lábára áll, két méternél is magasabbra tud ágaskodni?